Tab og vind med samme krop

- inspireret af verdens sødeste slankekur

Book Cover: Tab og vind med samme krop
Editions:Paperback (Danish) - 1. oplag: kr 159,00
ISBN: 9788793162143
Size: 148,00 x 208,00 mm
Pages: 130

En humoristisk og motiverende bog om at være overvægtig og beslutte sig for at tabe sig.

 

Om bogen:

Forfatteren så et billede af sig selv, dagen efter sin 60 års dag, hvor det gik op for ham, at hans overvægt var gået for vidt. Han erkendte, at der skulle gøres noget ved det og påbegyndte en slankekur. Desværre var der lang vej fra beslutningen om at tabe sig og til at finde den rette måde, men startskuddet havde lydt, og nu begyndte kampen for en sundere livsstil. Samtidig er det også en bog om at forelske sig på tværs af grænser. Forfatteren mødte kort tid efter sin beslutning om at slanke sig en thailandsk kvinde. De mødtes over app'en Tinder, hvor kærligheden blev grundlagt. Efter det første møde den 1. maj 2016 fulgte flere møder og en voksende kærlighed, der kulminerede i indgåelse af ægteskabet i 2017. Forfatterens hustru er fra Bangkok, en veluddannet thailandsk kvinde, der forelskede sig i sit danske modstykke, og, som den meget sundhedsbevidste person hun er, besluttede sig for at støtte og skubbe forfatteren mod et bedre og sundere liv.

De sidste to kapitler i bogen handler mere generelt om kost, vitaminer og med henvisning til bøger og internetsider, hvor du kan hente inspiration for at tilegne dig et sundere liv.

Bogen er illustreret af tegneren Mads Byskov. Omslaget er designet af grafikeren Vibe Ribergaard.

Lektørudtalelse i uddrag fra DBC

"Fin historie om at se problemet i øjnene og finde den måde at tabe sig på, som passer bedst til den enkelte. ....en ærlig fortælling om at gøre noget ved overvægten, da den begynder at skabe problemer i hverdagen. Det er forfriskende at få den klassiske historie serveret fra et mandligt synspunkt"

Kilde: DBC

Bogen er fysisk tilstede i alle Arnold Busck butikker, samt flere andre kædebutikker, men kan også bestilles hos alle andre boghandlere samt boghandlerportaler. ISBN: 978-87-93162-14-3

Reviews:Jette S. F. Holst on http://bogrummetwp.dk/boganmeldelser/tab-og-vind-med-samme-krop-af-jan-patrick-skaarup/ wrote:

En 60-års fødselsdag blev en brat opvågning for Jan Patrick Skaarup. Ikke så meget selve festen, men da han så billeder af sig selv efterfølgende, var det af en person, han slet ikke genkendte med en kæmpe mave og op til flere dobbelthager. Det gav ham sparket til at lægge sin livsstil om, og det er denne proces Skaarup på humoristisk vis fortæller om her i bogen.

Jeg har tidligere læst ”Manden bag spejlet” af forfatteren. En tragikomisk novellesamling om livet og døden som Skaarup blev inspireret til, efter at han havde haft en barsk samtale med sin læge om at tilhøre risikogruppen for at dø af en blodprop. I ”Tab og vind med samme krop” er Skaarup selv hovedpersonen. Her fortæller han om at være en 60-årig mand, der absolut ikke bryder sig om at dyrke sport og motion, og som holder af både wienerbrød og et par glas rødvin om aftenen.

Som sagt fik den famøse 60-års fødselsdag Skaarup til at indse, at han ikke gjorde sig selv en tjeneste ved at fortsætte denne livsstil. Faktisk måtte han se i øjnene, at hans krop længe havde prøvet at få ham til at ændre vaner. Men selvom man tager beslutningen, kan det alligevel være svært at føre den ud i livet. For Skaarup lykkedes det, dels fordi han ville, men også fordi han fik hjælp fra sin nye kæreste, som han mødte midt i forløbet.

Jan Patrick Skaarup ønsker på ingen måde at dunke andre i hovedet med deres levevis. Bogen er alene skrevet som et forsøg på at inspirere andre, hvis de også er kommet i den situation, at de næsten ikke kan genkende sig selv på billeder, eller lider af overvægtsrelaterede skavanker.

Han fortæller om, hvor svært det er at skrue ned for madindtaget og op for motionen, og hvordan kærestens kærlige pisk er en god motivationsfaktor. Men også om glæden ved at se vægten blive mindre og mindre, mens overskuddet og energien bliver større.

Som Skaarup også selv påpeger, er bogen ikke en fagbog. Han har ikke en faglig baggrund indenfor ernæring, og bogen bygger alene på hans egne erfaringer. I de sidste to kapitler har han samlet faktuel viden og ordforklaringer på de mest gængse ord som protein, folinsyre m.m.

”Tab og vind med samme krop” forsøger med humor at motivere læserne til et sundere liv. Både for deres egen skyld, men også set ud fra et samfundsøkonomisk synspunkt. Målgruppen er ikke dem, som i forvejen går op i kost og motion. Skaarup skriver til den, han selv var, altså mænd der gerne vil tabe sig, men som ikke brænder efter at løbe en marthon af den grund.

Jeg synes Skaarups bog fungerer fint som et humoristisk indspark i sund livsstil-debatten. Her er mange sjove og tankevækkende betragtninger, og illustrationerne af Mads Byskov giver også fortællingen et underholdende løft. Der findes andre bøger, hvor man kan læse om livsstilsændringer, men de er oftest mere ”hardcore”. Skaarups bog kan sagtens læses for hyggens skyld.