Udbryderkongen – Carl August Lorentzen

Udbryderkongen Carl August Lorentzens livshistorie, fortalt af en grandnevø, er et eventyr, en romanbiografisk mosaik, krydret med et væld af illustrationer, der fører læseren tæt ind på livet af en ukuelig charmør og gentlemantyv, der kunne tømme ethvert pengeskab og lænse velhavende borgere og juvelbutikker for værdier. Men Carl August var ikke kun en ivrig tyv og virtuos udbryderkonge. Han var også en begavet kunstner, der malede, tegnede, snittede i træ, producerede kunsthåndværk og derudover brillerede som habil skakspiller.

Bogen er fysisk tilstede i alle Arnold Busck butikker, samt flere andre kædebutikker, men kan også bestilles hos alle andre boghandlere samt boghandlerportaler, her et par direkte links:

Køb bogen via diverse boghandlere, diverse bogportaler, som e-bog eller hos Museumsbutikken i Horsens Statsfængsel/Københavns Politimuseum.

 ISBN: 978-87-93162-12-9

Bogen, udkommet den 3. september 2015, er på 292 sider. Den følger Carl Augusts liv fra fødslen den 11. oktober 1896 til hans død i Horsens Statsfængsel den 1. juni 1958. Bogen er en romanbiografisk fortælling. Den er spækket med gengivelser af Carl August egne kreative udfoldelser, malerier, træsnit og kunsthåndværk. Derudover indeholder bogen et større antal københavnerbilleder fra forskellige tidsperioder i hans liv, og sidst men ikke mindst underbygges Carl Augusts liv med avisartikler, fotos og dokumenter fra politiets arkiver

En lektørudtalelse fra DBC, Dansk Biblioteks Central lyder i uddrag således i sin vurdering:

“En unik historie fortalt med indlevelse og en fin fornemmelse for dens rette samfundsmæssige sammenhæng. De mange fotos og øvrige flotte illustrationer skaber en god ramme for fortællingen”

læs mere om bogen på www.udbryderkongen.dk

Se video fra udgravningen og reetableringen af Carl Augusts tunnel, som åbnede den 20. maj 2017.